lördag, mars 15, 2008

E som i Ett klick för skogen


Alla vill väl göra en god gärning med jämna mellanrum, men det ska ju helst vara enkelt och smärtfritt och ännu hellre gratis! Då kan man surfa in på ett klick för skogen och snabbt och enkelt bidra till att rädda lite svensk gammelskog.

Ett klick för skogen är en stiftelse skapad av ett par umeåtjejer som vill skydda och bevara gammelskog i Sverige. Det vill säga gammal skog som är i princip orörd, där träd som dör ligger kvar och fortsätter att vara en del av det ekologiska systemet, och utgöra en viktig del i samspelet mellan växter, mossor, småkryp och djur.

Trots att vi har mycket skog i Sverige, så har vi inte så mycket gammelskog. Bara 5% av skogen nedanför fjällen är gammelskog. Ett klick för skogen vill skapa en trygg bevaring av sån skog, genom att köpa upp skogar som är hotade av avverkning, och som inte kan räddas av stat eller kommun.

Konceptet är enkelt - sponsorer betalar för att deras annons ska visas för alla de som klickar. För varje klick, dvs exponering, betalar sponsorerna en liten summa som går direkt till insamlingen. De insamlade pengarna används sedan till att köpa upp och bevara svensk gammelskog som inte kan räddas av andra organisationer/myndigheter. Hittills har ett skogsområde köpts upp, och nästa insamling är på god väg.

Vill man göra en lite större insats kan man köpa ett träd eller helt enkelt donera pengar rakt av.

Så börja klicka idag, och känn att du har gjort nåt bra!