torsdag, april 05, 2007

Nytt garn


Glad påsk!

Vem kan motstå ett så här sött påskägg? Speciellt om det innehåller två mjuka härliga fingervantar i Alpacka? Nä, tänkte väl det.

(Det ungår mig inte att det är en viss motsägelse med söta ulliga lamm på ägget och sen alpackavantar inuti, men what the heck, man kan ju inte få allt. Mottagaren gillar inte ull mot huden och påskägg med alpackor känns liksom inte lika påskigt.)


Kommer att åka till andra sidan av landet över påskhelgen, och kände att jag behövde ladda med ett alldeles nytt och spännande stickprojekt. Så det blev en snabb shoppingtur efter jobbet och påskstickningen är nu räddad av fem härvor One Zero:




Har man lite tid att döda en solig dag i Vasastan så kan jag rekommendera den här lilla turen från Odenplan till Rådmansgatan:

1. Åk till Odenplan, upp i friska luften från T-banan och spatsera Odengatan ner mot Sveavägen.

2. Strosa eventuellt in i Stadsmissionens nya butik på Hagagatan. Kanske blir det något oväntat fyndköp.

3. Korsa Odengatan och passa på att stanna till vid den lilla crêpekiosken.

4. Med en nyköpt crêpe i handen, ta en tur in på stadsbiblioteket och botanisera bland böckerna. Bibliotek är helt fantastiska källor av information och även om man inte vill låna något är det värt att bara gå in en stund och supa in atmosfären.

5. Korsa parken nedanför observatoriekullen och se om kidsen gör några coola skateboardtricks, eller bara njut av solen i ansiktet.

6. Med crêpen uppäten, avrunda med en stående kaffe på lilla Sosta espressobar på Sveavägen, och spana på folket som går förbi.

7. Sväng sen in på Tegnergatan och upp till Luntmakargatan och in på Nysta. Avsluta promenaden med lite härlig garnshopping!

Inga kommentarer: